sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kohti UTMB:tä


Pidin tuossa sunnuntain hiihtolenkillä henkilökohtaisen projektipalaverin: muunnun "hyvin topatusta" perustallaajasta elokuun loppuun UMTB Finisher -luokan polkujuoksijaksi.

Perjantaina aloitin koneella istumispäivän maksamalla loppuun UTMB® (Ultra-Trail du Mont-Blanc®) osallistumismaksun. 15 euron peruutusturvan jätin väliin, paniikkijarrukahvoja ei tarvita. On siis aika lopettaa pari vuotta kestänyt laiskottelu ja tehdä vähän töitä, jotta fyffet eivät mene hukkaan ja kisan 168 kilometriä on mahdollista könytä maaliin.


Sikäli mielenkiintoista omasta henkisestä maailmasta huomata, että viime vuoden TDS -kisa ei aiheuttanut mitään väreilyä kropassa treenien aloittamisen suhteen. Myöskään nyt lähestyvä Transgrancanaria ei ole hermoratoja kiinnostanut. Mutta kun keskiviikkona ensin Facessa joku kamu kuittaili UTMB-arvonnan läpäisystä ja sitten itse tarkistin jotta Kaarteenaho on hyväksyttyjen listalla... tuntui kuin kaikki punasolut olis käynyt silmämunissa tarkistamassa tilanteen ja alkaneet pulista valkosolujen kanssa homman läpäisyn vaatimuksista... eka pitää kuulemma viime ajat valtaa pitänyt ihrasolukko saada kuriin ja sitten sopivasti pientä koneiston viritystä.

Karkea luonnos projektista:

PK1 kausi 15.1. - 7.3.2015

Tavoitteet painonpudotus 86 kg 15.1. => 79,9 kg 4.3.2015 sekä Transgrancanaria 125 km läpäisy.

Treeni vapaamuotoista peruskuntoilua 8+ tuntia viikossa. Hiihtoa tuntien keräilyyn, ihranpolttoon ja yleiskunnon kohotukseen sekä juoksua pari peruslenkkiä sekä pitkis viikossa.

Ylimenokausi 8.3. - 29.3.2015

Tavoitteet palautua kisan rasituksesta ja olla valmis aloittamaan seuraava treenikausi. Painon pudotus 79,9 => 78 kg. 

Viikko puhdasta toipumista Kanarian reissusta, sitten lihaskunnon kohotusta Ouluhallin kuntosalilla. Palauttavaa uintia, kelien salliessa munkkikaakaohiihtoa tai pyöräilyä.

PK2 kausi 30.3. - 31.5.2015

Tavoitteet valmistaa kroppa kisaan valmistavan kauden rääkkiin. Painonpudotus 78 => 74-76 kg kisapainohaarukkaan.

3+1 jaksotuksella nousujohteista monipuolista kuntoilua. Juoksua, pyöräilyä ja palauttavaa uintia.

Kisaan valmistava kausi 1.6. - 28.8.

Tavoitteena olla valmis repimään Alpit riekaleiksi kun torvi törähtää perjantai-iltapäivänä 28.8. Chamonixissa.

Pääpaino monipuolisissa juoksutreeneissä, ohessa pyöräilyä ja uintia. Oheislajien merkitys kasvaa jos jalat alkaa oireileen vammariskillä. Jokatapauksessa jauhan tunteja viikkoon pyörän päällä. Uinti-juoksu ja pyörä-juoksuyhdistelmiä. Jaksotus kropan palautteen ja mahdollisten treenikisojen mukaan 3+1 tai 2+1 viikkoa.

Treenikisana olis ihan kiva joku perusmara vetää vähän reippaampana pitkiksenä. Tri-kisakin pitäs pitkästä aikaa nykästä, mutta kalenteriin oikein mitenkään sovi kuin ehkä Extreme Finntriathlon Levi, kun siellä joka tapauksessa notkuu...

Näillä eväillä kohti tätä porttia!

Ei kommentteja: