lauantai 7. heinäkuuta 2012

Iisalmen Yötriathlon 7.7.2012 (1,5/40/10)

Teksti on kopioitu ja täydennetty 12.8.2012 Lenkkivihko.fi:stä, jos ko. palvelu lopettaa ennakkoilmoituksen mukaisesti vuoden 2012 lopussa.
Perusmatkalla ehtii tulla jo nälkä: minä, Sanna Huotari ja Joroisten Sporttiklubin Marco Ballini iskemässä palautusmurkinaan kiinni.
Lauantai-illan ratoksi oli siis tarjolla perusmatkan veto Iisalmessa. UInti oli kaupungin uimarannannan edustalla muutama sata metriä keskustasta, samoin tietenkin vaihto uinnista pyöräilyyn. Pyörä-juoksu vaihto oli sitten puolestaan Iisalmen torilla. Eli vähän sai sirotella kamppeita pitkinpoikin, kuten viikon päästä Joroisillakin.

M40 sarjassa ei muita osanottajia ollutkaan, joten tuloksena ykkössija:

 Juoksu                     47.23,00( 1.)   2.23.14,0 ( 1.) 
 Pyöräily                   1.09.23,00( 1.)   1.35.51,0 ( 1.) 
 Uinti                        26.28,00( 1.)     26.28,0 ( 1.)

Keli oli pilvipoutainen jotain vissiin reilut parikymmentä astetta startin aikaan kello 19:00, ei tullut niin tarkkaan rekisteröityä... mutta kylmä ei ainakaan päässyt tulemaan. Juoksuosuudella sitten tipahteli muutama vesipisarakin, mutta ei haitaksi asti.
Itse suoritus meni aikalailla niinku pitikin. Uinnissa en yllättäen ollutkaan viimeinen, vaikka viime vuoden aikoja katellessa vaikutti siltä että nousen rannalle kymmenen minuuttia muiden perään... ensimmäinen vaihto meni vaihtopaikan osalta nätisti, puku riisuitui juoksun ja pyörälle pääsyn aikana niinkuin piti, potta päähän, numerovyö vyötäisille ja hölkkää pyörän kera lankulle - kengät oli kiinni pyörässä. No, pyöräilyn aloitus ei sitten ollutkaan kaunista kateltavaa, sitä täytyy selkeesti tulevalla viikolla treenata. Tässä vaiheessa kaksi tyyppiä pääsi musta ohi, mutta asia korjautui heti torin jälkeen kun pääsin suoralle baanalle ja runttasin heistä uudestaan ohi.
Mun osalta sijoitus oli yllättävän sementoitu jo uintiosuudella: pyöräilyn aikana sain naisten kärjen ja yhden miehen ohitettua, juoksuosuudella puolestaan yksi mies tavoitti mut eikä ollut mitään resursseja vastata asiaan.
Pyöräily meni omasta mielestä vauhdikkaasti, kello vaan sanoi keskinopeudeksi  vaivaiset 34,6 km/h :( Ajoaikaa kellon mukaan meni tuollaiset suurinpiirtein 1:09. Itäsuomalaisten mielestä reitti oli tasainen, lakeuksien kasvatin reidet meinasi aina välissä vähän hapotella :D Nestettä hurahti matkalla reilu litra, patukoitakin olisi ollut kyydissä mutta en keksinyt sopivaa hetkeä niiden mäyhämiselle.
Aikanaan toiseen vaihtoon, pyörä järjestäjille, hölkkä omaan ruutuun, pyöräkengät pois, sukat jalkaan, kengät jalkaan. Olis toki voinu juosta ilman sukkiakin, mutta eipä siinä nyt montaa sekuntia mennyt... 
Tuntui, että tossu ei kertakaikkiaan kule minnekään. No, kello kuitenkin paransi mieltä ja sanoi sillä hetkellä vauhdiksi jonku tyyliin 4:16 min/km. Löysäsin siinä sitten semmoiseen mukavaan matkavauhtiin ja rullailinkin kohtuu tasaseen kaksi kertaa viiden kilsan "maisemakierroksen", matkan varrelle mahtui niin Genelecin ja Olvin tuotantolaitokset kuin sataman kuppila ja keskusta. Mitään loppukirejä en pystynyt kiristelemään mutta hyvinkin mahdollisesti olisin voinut tassutella vielä kolmannenkin kiekan samaan tahtiin. Matka kesti pyöreät 46 minuuttia, paska aika vaan on sitä kympille enemmänkin aikaa vierähtänyt :)
Tästä nyt sitten palautellaan viikon päästä sählättävään Joroisten Finntriathlonin. Varmaan vähän vaihtotreeniä ja parit lyhyet vedot, siinäkait se ens viikon ohjelma.

Sykedata

Ei kommentteja: