torstai 16. elokuuta 2012

Pajulahden täydenmatkan valmisteluja

Pajulahden kisa lähestyy, ja vanhaakin alkaa jännittämään. Eka kerta on aina eka kerta. Ajatusten selvittämiseksi naputtelin taas ennakkoaatokset ylös, katotaampa myöhemmin, pitikö mikään paikkaansa...

Kyseessä on minun ensimmäinen kokeilu triathlonin täydellä matkalla. Tästä syystä olen hahmotellut varsin maltillista noin 12 h suoritusta. Jos kaava 2 x puolimatkan aika + 1,5 h pitää paikkansa, tämä on myös mahdollinen.

Uinti jotan 35 minuuttia kierros = 1:45
Pyöräily siirtymät 1 h ja neljä kierrosta á 1:15 = 6 h
juoksu á 0:50 = 4:10

Majoitus on kisakeskuksessa, Pajulahden urheiluopistolla. Vähän huteralla pohjalla tuntuu olevan järjestelyt; kauhea luotto ei ole, että sieltä mm. ruokaa enää kisan jälkeen saisi... no, elän toivossa mutta varalta otan eväspussin myös illaksi.

"Tankkaus" & valmistelut

Varsinaista hiilihydraattitankkausta en ole enää viimeaikoina harrastanut. Kun tässä joka tapauksessa lenkkeily on vähissä kisan alla, ja herkkuhamsterina hiilihydraatteja tulee muutenkin lapattua liikaa kitusiin, uskon varastojen täyttyvän.

Sen sijaan olen napsinut jonkin verran magnesiumvalmistetta, jos vaikka ehkäsisi uinnissa tulevia kramppeja sekä c-vitamiinia, kun erään tahon mukaan vitamiinikuuri kisan alla ehkäisee ylätieinfektioita. Totta vai tarua, mutta jospa tuosta ei haittaakaan ole.

Liikuntaa siis vähänlaisesti mutta jotain pientä lähes päivittäin. Märkäpuvun pientä liimailua, varusteet kohilleen ja ohjeisiin tutustumista ja mielikuvaharjoittelua :D

Lähestymismarssi kisakeskukseen tapahtuu lauantaina. Tarkoitus on kenttätiedustella pyörällä/autolla fillarireitin alku ja hyvä ehkä tehdä jonkimmoinen tutustuminen myös hölkkäreittiin.

Uinti

Uinti on kolme noin 1300m kierrosta. Rantautumisiin varmaan pitää ottaa oma juomapullo (Maxim urheilujuoma 0,75 l), muuta evästä ei tähän tarvinne.

Pyöräily

Pyöräily koostuu neljästä 37 km silmukasta ja 15 km suuntaansa olevasta siirtymästä. Silmukan ja siirtymän risteyksessä on juomapiste, jonka järjestelyistä ei ole havaintoa... silmukan kävin kesälomalla ajamassa, sykedata tässä, ranteessa ollut Polar sanoo kierroksen nousumetreiksi 185 m.

Varustus: 
 • tri-puku (en ala pukemaan pyöräilyhousuja, vaikka se tuntuu olevan tällä puuhastelutasolla suosittua hommaa) 
 • irtohihat , jos viileä keli
 • maantiekypärä, ajolasit
 • sukat ja tri- tai maantiekengät (Sidi)
Ravinto:
 • 4 x Maxim urheilujuoma 0,75 l
 • 4 x Gutzy energiapatukka
 • Ehkä varalle Squeezy geelipullo, järjestäjän urheilujuoma/vesi?
Eli lyhyempiin kisoihin nähden muutoksena vain kypärä ja mahdolliset maantiekengät. En kyllä ole varma, saavuttaako kengilllä mitään hyötyä mutta liekkö noista vahinkoakaan.

Juoksu

Juoksureitti on yhenlaista syheröä, ja kuulemma jonku näköstä mäkeäkin reitiltä löytyy. Viisi 8,3km kierrosta sekä ratakierros urheilukentällä. Täytyy laittaa mittari laskemaan kierrokset/matka, jotta ei vahingossa eksy liikaa juoksemaan...

Varustus
 • tri-puku
 • Saucony Kinvara 2 -kengät
 • mahdollisesti aurinkolasit, lippa
Ravinto:
 • Järjestäjän urheilujuoma/vesi
 • 6 x Squeezy energiageeli 25 g
 • puuhapussi huoltopöydälle, minipussi sipsejä, suklaata, palautusjuomaa, kahvijuomaa... sitten kun sakkaa niin ompa jotain lahjuksia itelle tarjolla...

Kisan jälkeen

Kompressiosäärystimet jalkaan, Mannisen palautusjuoma, huoltopöydän puuhapussin loppuunperkaus, toivottavasti urheiluopiston ruokalasta oikeaa ruokaa. Hyvällä mäihällä jälkipelit muiden kisaajien kanssa? Maanantaina sitten rauhassa siirtyminen takaisin pohjoiseen.

Ei kommentteja: