sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kuopio triathlon perusmatka 11.8.2012

Lenkkivihkon mahdollisesti lopettaessa vuoden lopussa, alan kirjoittamaan kisaraportit tänne blogipalveluun. Mahdollisesti kopioin myös osan vanhoista Lenkkariin kirjoittamistani  jutuista tänne.

Lauantai aamupäivä kului runsaslukuisen triathlonporukan muurahaisena Kuopiolaisten mallikkaasti järjestämässä triathlontapahtumassa. Matkana oli perusmatka, myös olympiamatkaksi kutsuttu - siis uintin 1,5 km, pyöräily 40 km ja lopuksi juoksu 10 km. Aamun ikäsarja- ja kuntosarjan lähdössä oli peesikielto pyöräilyssa, eli periaatteessa täytyi pitää kymmenen metriä väliä edellä menevään.

Tässä osuusajat tulospalvelusta. Maaliin sarjassani M40 pääsi 21 miestä, ilmeisesti yksi oli keskeyttänyt koska tuloksissa on minua hitaampikin uimari :)
1939Kaarteenaho JoukoOulu Triathlon & Cycling2.32.25,3+ 22.19,7
Uintiaika:00:33:53
Sija Uinti:21
Pyöräilyaika:01:13:37
Sija Pyöräily:16
Juoksuaika:00:44:56
Sija Juoksu:18

Sää

Säälaitoksen Kuopion Suvilahden sääasema kertoo, että lämpötila vaihteli aamun +12 keskipäivän noin +15 asteeseen. Starttimme oli klo 9:00. Tuulta on ollut ko. pisteessä metri, puolitoista sekunnissa, eli ei juurikaan.

Uinti

Uinti meni heikosti. Alku oli vielä ok, mutta ensimmäistä poijua lähestyttäessä (rata oli kaksi 750 m kierrosta kolmioradalla) sain jonkimmoisen ahistuskohtauksen - porukkaahan lähdössä oli vissiin jotain 350 joten kylmä vesi (+17) kuohui ympärillä varsin voimalla. Etsiydyin pikkuisen väljemmille vesille ja uin hetken koiraa, jotta sain tasattua hengityksen.

Hengityksen tasaannuttua homma normalisoitui normihuonoksi räpiköinniksi. Jonku verran sai painia kilpakumppaneiden kanssa, mutta tässä ei kuitenkaan enää ollut tarjolla isompaa draamaa. Jossain määrin mielenkiintoista, että vaikka toinen kierros meni tuntemusten mukaan huomattavasti paremmin, aika on parikyt sekuntia huonompi kuin ensimmäisellä kierroksella... ilmeisesti aloitin kovaa.

Pyöräily

Ensimmäinen vaihto meni kutakuinkin sujuvasti; puku pois lasit&lakki hihaan jättäen... aijooo, pohkeet meinasivat krampata lahkeita riisuessa. Potta päähän, numerolappuvyö vyötäisille ja fillarin kanssa juoksemaan kohtuu pitkä siirtymä kadun reunaan. Sitten pyörän päälle ja tassut kampiin kumirenksuilla täsmättyihin kenkiin samalla kiihdytellen vauhtia. Pikkuhiljaa alkaa sujumaan tuo kenkien laittaminen, tai ainakaan en samalla tavalla tukkinu katua kuin Iisalmessa... vielä vain räjähtävämpi kiihytys ensin ja sitten vasta alkaa viritteleen kengät kuntoon jaloissa.

Pyöräily oli neljä kymmenen kilometrin kierrosta, kaupungissa vähän kortteliajoa ja sitten suorahko ajelu Saaristokaupunkiin ja takaisin. Olihan siinä näin oululaisittain vähän mäkeäkin tarjolla, Ranteessa pitämäni Polar sanoo nourusummaksi 275 m.

Ensimmäinen kierros meni reittiä tunnustellessa, sitä seuraavat sitten siinä ajellessa ja hitaampia ohitellessa sekä joitain nopeampia väistellessä. Kun hitaan uinnin jälkeen lähtee fillaroimaan, niin takaa ei kauheesti enää vauhikkaampia pyöräilijöitä ole tulossa, mutta kolmannella kierroksella kyllä terävin kärki meni kierroksella ohitseni.

Nyt tuli sitten sekin toteutettua, että pyöräilyn viimeisillä sadoilla metreillä avasin kengät sekä nostin jalat päälle ja "lankulla" jatkoin matkaa avojaloin juosten kenkien jäädessä fillariin kiinni. No ok, pysähdyin paikalleni nousemaan kadulle, ei menny pro meiningillä vauhista sata lasissa juoksuun vaihtaen :)

Juoksu

Vaihtopaikalla pyörä narikkaan, perse kenttään, sukat jalkaan ja lenkkarit jalkaan. Olin varannut messiin myös lippiksen vaan se oli karannut ahtaalla vaihtopaikalla jonnekin. Ei merkitystä.

Juoksu oli kapeahkolla rantareitillä neljä kierrosta. Lomassa oli vähän terävää jos loivempaa nousua mutta varsin vauhdikas rata ruuhkaisuutta lukuunottamatta.
Aloitin ehkä turhan reippaasti juoksun, homma alkoi ahistamaan. Havainnoin seuran jäsentenvälistä tilannetta siinä ensimmäisten satojen metrien aikana, Mikko ja Timo tulivat riskin näköisinä toista kierrostaan aloitellen vastaan, Tuomas oli jonkin verran mun perässä.

Sitten olikin aika etsiä vähän pensasta ja käydä huoltotauolla. Jännä juttu, et miten selkäkivut ja muut vaivat saattavat helpottaa ja askel alkaa paremmin rullaamaan, kun pikkasen pikkuveitikkaa tuulettaa pensaita kastellen :D

Ja jolkottelu jatkui. Tuomas hätyytteli toisella kierroksella hyvinkin lähellä, mutta joko minä kiihdytin tai Tuomas hyytyi, välimatka venähti taas pitemmäksi. Mitään kummempia mielikuvia ei kierrosten etenemisestä ole, ja samaa mieltä on tuo Polarin datakin, vauhti elää vähän maaston mukaan, tossun kadenssina näkyy hämmästyttävän yksitotisesti 87, ei mitään laskemista loppua kohden - jos ei kyllä vauhdissa/kadenssissa näy loppukirejäjään.

Maali koitti aikanaan. Tuttujen moikkailua, nestemäistä ravintoa kroppaan ja kamat kasaan. Juoksulippakin löytyi.

Sykedatat

Ei kommentteja: