lauantai 16. heinäkuuta 2011

Finntriathlon 16.7.2011

Teksti on kopioitu ja täydennetty 21.8.2012 Lenkkivihko.fi:stä, jos ko. palvelu lopettaa ennakkoilmoituksen mukaisesti vuoden 2012 lopussa.
Lyhyesti; lähes 11 minuuttia parempi aika kuin viime vuonna täytti minimitavoitteen (5:30 alitus) muttei tokikaan haaveita... ja työkaveri jäi selän taakse, mikä oli Kokkolan sprintin jälkeen minulle positiivinen yllätys. Juoksu meni yllättävän hitaasti, hetken jo järkytyin ja luulin et hitaammin kuin viime vuonna, mut oli se 20 sekuntia nopeampi tällä kertaa :O


Porukkaahan oli kuin pipoa, joten uinnissa ja fillaroinnissa sai varoa mitä tuleman pitää.

Uinti

Uinti oli helpompi kuin viime vuonna, suurelta osin sen vuoksi kun tiesi jo mitä tuleman pitää. Toki myös järjestelyt olivat erilaiset, nyt oli yksi lenkki ja ensimmäiselle poijullekin porukka ehti jo venyä nauhaksi. Viime vuonnahan uinti oli kahtena lenkkinä ja ensimmäinen jyrkkä käännös tuli varsin äkkiä. Sain pääsääntöisesti uida varsin rauhassa, mitä nyt muutama suunnan hukannut ui väkisin koko parven halki ja yksi pena yritti väkisin kiivetä selkään ja toinen painoi oikealta väkisin vasempaan päälleni lätkien joka vedolla mua päähän - minä olin porukan vasemmassa reunassa ja oli puolestaan pakko punnertaa oikealle et pääsee poijusta ohi. Teki mieli vetää läpsijää pataan, mut vielä tällä kertaa jätin vetämättä.

Aikanaan, hitaasti mutta varmasti (uintiaika 00:41:31, reilu pari minsaa parannusta) pääsin rantaankin. Satunnaiseksi harrastajaksi varusteiden vaihto meni varsin vähäeleisesti; kassinaulakolle raahautuessa yläosa puvusta pois päältä lasit ja lakki hihaan jättäen ja puku kassiin kassi järjestäjille. Kypärä, ajolasit ja kilpailijanumero oli fillarissa kiinni, ne päälle ja hölkkäämään rinnettä tielle. Ajokengät oli polkimissa kiinni, mikä kuntosarjassa näytti aika harvinaiselta mutta mulla toimi varsin hyvin. Ohitin vaihdossa varmasti monta nopeammin uinutta.

Pyöräily

Fillaroinnin aloitus olis toki voinut mennä mallikkaamminkin, pientä turhaa säätöä oli jalkoja kenkiin sujauttaessa. Toisaalta edellä oli pari tyyppiä jotka sääti saman ajan  kenkiä kiinni klosseihin... No, elektroniikan, eli sykemittari-ajotietokonehässäkän kaa sainkin säätää enemmän kun olin vahingossa sotkenut sinne väärät asetukset. Ja fillarin vaakaputkeen kiinnittämässäni eväspussissa oli unohtunut aukoa geelipullo ja napostelupussukka valmiiksi :(

Eli pari ensimmäistä kilsaa meni pikkusen säätäessä, mut onneksi turvallisesti. Sitten havaitsinkin edessä levotonta parveilua ja epämääräsiä viittelöintejä ja nostin oman tassun huomiomerkiksi. Keskiviivalla oli liuta äijiä setvimässä pahan näköistä kasaa. En tiedä mitä oli tapahtunut ja mikä oli lopputulos, muutaman kilsan mutkan jälkeen uudestaan paikan ohittaessani siinä oli paloauto ja ambulanssi hoitamassa yhtä liian pahan näköistä kaveria. Toivottavasti kuntoutuu...

Ajon aikana mielestäni ajoin rohkeasti voimien rajoilla (en kauheasti kytännyt mittaria vaan enempi tunteella) ja aika paranikin lähes yhdeksän minuuttia (02:51:41, sisältää kummatkin vaihdot) . Loppupeleissä keskisyke ei ollutkaan kuin 154, joten pelkästään rajoille vetämisessäkin lienee varaa parantaa, ja ennenkaikkea voimaa mäkien kiipeämiseen täytyy saada lisää. 32,4 oli Polarin mittaus ajon keskinopeudeksi kun pari ekaa kilsaa datasta puuttuu. Kyllähän se sinne 35 pitäs saada hilattua ja sitten alkaa suunnitteleen triathlonfillaria alle ;)

Porukkaa oli pirusti radalla, joten ihan täydellisesti peesikiellon noudattaminen tais jäädä välistä, mut mihinkään ryhmäajoon en kuitenkaan langennut. Yhden kerran tuomarimopo kävi edessäni sillä hetkellä menneen ryhmän hajotustoimeen liputtaen penaltyn yhdelle sm-sarjalaiselle ja muutamaa kuntosarjalaista suullisesti kouluttaen.

Enemmittä draamoitta päädyin aikanaan fillaroinnin loppuun. Tälläkään kertaa pää ei kestänyt alkaa säätämään vaihtoa niin, että kengät olis jäänyt fillariin kiinni, vaan jalkauduin popojen kanssa ja kompuroin halliin paikalleni. Tätä vaihtoa olis ollut varaa nopeuttaakin, käytin hyvänlaisesti sekunteja katellessa ympärilleni ja säätäessä geelejä puvun taskuun ja kenkiä vaihdellessa ja ja ja...

Juoksu

Lopulta kuitenkin juoksuradallekin. Ensimmäinen ja viimeinen kierros olivat juoksullisesti nopeimmat. Ensimmäisellä ja kolmannella stoppasin pururataosuudella lyhyelle pissatauolle, toinen tauko oli hukkaan heitettyä aikaa mut ku vattassa nipisteli niin varalta kokeilin. Muuten hölkkä meni "ihan kivasti". No, vikalla kiekalla tuntu välissä et taulu pimenee, mut se ny oli semmosta turvallisuushakusen penan kuvittelua. Sykkeet oli matalat, 157, tarttee treenata et pääsee jonneki 164 luokkaan vielä tuossa vaiheessa kisaa.

Lopulta maaliin ja jälkipelit pystyyn!

178/367374Kaarteenaho JoukoOulu5.27.46,5+ 1.02.23,6
Uinti:00:41:31
Pyöräily:02:51:41
Juoksu:01:54:33

Sykedatat

Ei kommentteja: