lauantai 15. joulukuuta 2012

Iin Yrityksen testijuoksut 10 km 15.12.2012

Jälleen pieni päiväretki Iin Illinsaareen. Tänään oli vähän tällainen välikerta, kolme viikkoa sitten kulki varsin hyvin ja parin viikon päästä pitää kokeilla räväyttää säällinen tulos emäpitäjässä, Limingan Uudenvuoden juoksussa. Päivän parasta antia olikin maalissa joulutortun mussutus, saunominen ja saipahan viitisentoista kilsaa hölkkäiltyä tyyppien seurassa kasaan.
Tänään startti oli hautajaissaaton väistämisen vuoksi tunnin normaalia myöhempään, kello 12. Tästäkään huolimatta en saanut hommattua itteäni hyvissä ajoin paikalle, vaan nippanappa puoli tuntia ennen. Siispä nopeasti ilmoittautuminen ja häthätää pari kilometriä lämmittelyhölkkää muutamalla pikku drillillä maustettuna.

Sittempä sitä kirmattiinkin pikkupakkasessa kisailemaan. Pakkasta oli joku seittemän, kahdeksan astetta, reipas vinkka ja tie oli pikkuisen lumipöpperöinen niin että askel luisti maastojuoksutossuni alla pikkuisen. Normaalisti tarkka juoksusensori nappasikin tästä nelisensataa metriä ylimääräistä. Iltalenkin ohessa mietinkin, että keliolosuhteet saattoivat vaikuttaa suoritukseen yleisesti minulla jos muillakin tyypeillä sen nelisen prosenttia.

Sittempä siinä lönköttelin menemään. Nelisen kilsaa vejin omaan tahtiin menemään, sitten takaa tuli riskimpiä isäntiä eteen ja juoksin pikkuporukassa kääntöpaikalle. Käännöksen jälkeen päästin takanani olevat porukan tyypit edelle; ketutti kun takanani juossut oli potkaissut pari kolme kertaa kenkieni pohjaan - ja toisaalta alkoi kroppakin väsymään. No, kohta jengi karkasikin karkuteille, tosin pari äijää sittemmin tavoitin ja ohitin.

Maalissa sen kolmisen minuuttia viimekertaista hitaammin ajassa 44:13. Keli ja treeniviikon kilometrit painoivat jaloissa. Varsin tasainen hölkkä, kääntöpaikalle 22:04 ja takas 22:09. Enemmänkin on joskus tahti romahtanut...

Polarin data Iin juoksusta

Toki kisan jälkeenkin jäähdyttelin kolmisen kilometriä, mutta varsinainen hupi oli illalla, kun tekasin vielä puolentoista tunnin saunalenkin. Ainiin, mulla mitään saunaa ole, mut tälle viikolle pitää tukku kilometrejä kerätä eikä ne makoilemalla kasaudu.

Mallin vuoksi rennon iltalenkin data

Illissä oli sivumennen poikkeuksellisen paljon Oulu Triathlon & Cyclingin porukkaa; Panu vei kympillä yleisen sarjan voiton, Pasi tekasi saman nelikymppisissä, Veera vitosen kakkonen ja nippu muuten vaan kovia hölkkääjiä... jaa Janillakin on bloki, kovempaa juoksi kuin mie kolme viikkoa sitten.

Ei kommentteja: