perjantai 31. tammikuuta 2014

OTC/KaUS triathlonleiri Vuokatissa 24.-25.1.2014

Fillarin säätöjä kohilleen Mikon isännöimänä
Tammikuisena perjantaina rälläsimme urkku auki kelloa vastaan Vuokattiin. Vuorossa oli Pohjois-Suomalaisten triathlonistien leiri, ja ohjelma oli alkamassa sotilaallisen tarkasti 16:58.
Perjantaina ohjelma alkoi rätväkällä juoksutestillä Sallan ja Helinän operoimina. Hommassa oli hivenen teknisiä haasteita, kun laktaattimittari halusi vilustua. Mutta eipä se ainakaan omaa meininkiä haitannut, idea kävi selväksi.

Päivällisen jälkeen perjantai-ilta jatkui suorastaan yöhön Mikon johdolla fillariaiheisella luennolla: pyöräilytekniikkaa sekä fillarin aerodynamiikkaa teoriassa ja päivän päätteeksi myös kolmea fillaria trainerin päällä ihmetellen.

Muutaman tunnin ehdimme käydä pötkötellenkin, kunnes 6:40 aamu käynnistyi viiden kilsan lönkyttelyllä ja siistiytymisen jälkeen aamiaisella.

Päiväunille ei aamupalan jälkeen ehtinyt, vaan päivä pyörähti varsin tiiviisti käyntiin. Ensin istuimme tovin neukkarissa kuuntelemassa palautetta perjantain juoksentelusta.
Salla luennoi sykkeistä, laktaateista ja miten kannattaisi treenata.
Mutta koska istuminen on saatanasta, tuotapikaa siirryimmekin liikuntasaliis sekä kuntosaliin, ja Arja kidutti meitä varsin onnistuneesti erilaisilla juoksutekniikkaa kehittävillä harjoitteilla.
Arja näyttää mallia tekniikkaharjoitteisiin aidoilla
Parin tunnin jumpassa tuli sekä hiki, että nälkä, joten oli aika jälleen siistiytyä sekä käydä jälleen Vuokatin urheiluopiston seisovan pöydän ääressä. Aika lensi siivilä rattoisan jutustelun parissa, ja ohjelmaan merkitty tauko oli kohta ohi.

Seuraavaksi takaisin neukkariin. Tai ensin aiheutimme hämminkiä opiston respassa, talon tytöt eivät meinanneet uskoa, että meille ei riitä dataprojektori vaan haluamme nimenomaan piirtoheittimen. Pienen ihmettelyn jälkeen sekin löytyi varaston perältä. Ah, ite haaveilen, että pitäisi päästä viikonloppuisin eroon tietokoneista - Tero tekee sitä käytännössä :D
Legendaarinen triathlonisti ja ultra-urheilija Tero Hyppölä luennoi
Puolentoista tunnin luento venähti näppärästi kolmeksi tunniksi, vaan sitten oli aika siirtyä uimahallille!
Kyllä, myös Räpylä-Jaska oli messissä! Taustalla vaatteet päällä uintiohjaajamme Mira ja Jevgen.
Pari tuntia uintitreeniä, ja sitten vielä vähän märkäpukujen sovittelua jos uintiakin - niitä oli saatu Oulun Sukelluskeskuksesta mukaan.

Ja varmaan arvaatkin, mitä hallilta päästyämme oli vuorossa... no urkkaopiston seisova päivällispöytä tietenkin!

Sunnuntain olikin huomattavasti yksinkertaisempi päivä; vain pari ruokailua aamiaisen ja lounaan muodossa ja näiden välissä pitkä yhdistelmäharjoitus. Sain viimein aloitettua hiihtokauden suksimalla 18 kilometriä, tähän päälle Miralla oli vielä uintitreeni suunniteltuna, mutta minä olin jo niin poikki että oikasin homman uiden vain puolisen kilometriä löysästi.

Mutta tästä on hyvä jatkaa, ja ennenkaikkea aloittaa uusi treenikausi. Kuusi kuukautta nousujohteista treeniä!

Ei kommentteja: