keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Tutkailussa Salomon Advanced Skin S-Lab 12 Set (2012 versio)

Kuva http://www.salomonrunning.com
Olen hölkännyt Kolin 86 kilometrin lenkin kolme kertaa hyvin minimalistisella juomarepulla, mutta kevättalvesta koittavalla Transgrancanarialla tarvitsen pelkästään pakollisille varusteille enemmän kantokapasiteettia. Aikani valintaa vatvottuani päädyin alkutalvesta tilaamaan Salomonin Advanced Skin S-Lab 12 Set -repun. Nyttemmin maailmalla on jo ensihypistelyjä päivitetystä 2013 versiosta, mutta tutkaillaampa me tätä nykyistä tarkemmin.

Repun viillekkeet tuetaan rinnan ympärille kahdella punaisella muovikoukulla. Alkuhämmennyksen jälkeen kiinnitys on näppärä ja rikkoutuvia osiahan tässä ei kauheasti ole.

Kummassakin viillekkeessä on narulukolliset taskut ravinnolle tai varusteille. Taskuihin mahtuu myös esimerkiksi puolen litran pullo, tai kaikkein parhaiten istuu Salomonin oma 3D -juomapullo. Tavallinen 0,75 l urheilupullo ei näihin mahdu.

Pieni tarrakiinnitteinen etutasku, jolle tulee mukana myös kaksoiskappale. Ajatuksena ilmeisesti, että puolivälin huollossa on nopea irroittaa ja vaihtaa valmiiksi täytetty uusi varustetasku. Ongelmana on pieni koko, tännehän mahtuu lähinnä jotain pillereitä, pattereita tai muuta pientä. Kuvassa pilkistää myslipatukka.

Puolentoista litran vesipussi eristävällä suojuksella. Letku on vedetty alakautta viilekkeille. Repussa vesipussi tulee omaan yläosasta auki olevaan taskuun, johon mahtuu myös isompikin vesipussi - muttei kylläkään tuohon eristävään suojukseen.

Mukana tulee avaruushuopa/pelastuslakana. Myös pilli löytyy.

Sivuilta avautuva päätasku, jonka voi jakaa kahteen osaan tai yhdeksi isoksi. Notkeakätinen pystyy alaosasta kaivamaa vaikkapa ravintoa repun ollessa selässä, tavarat eivät tipu, koska vetoketju lähtee suurten sivutaskujen pohjalta. Sivutaskujen päällä on vielä erikseen vetoketjutaskut. Päätaskun yhteydessä on myös useita pienempiä taskuja tarvikkeille.

Ranskankielentaitoisille Killianin video:
Näin talvella repulle ei syksyn pitkää maastolenkkiä lukuunottamatta ole kauheasti varsinaista käyttökokemusta päässyt kertymään. Varsinainen käytännön kenttätesti on vasta maaliskuun alussa Transgrancanaria. Mutta lyhyen kokemuksen perusteella reppu istuu hyvin selkään, ja siinä on monipuolisesti taskuja varusteille. Osa taskuista on tarpeettoman pienikokoisia. Uskon kuitenkin kokonaisuuden toimivan käytössäni.

Repun saatavuus on varsin heikko. "Päävarustetoimittajani" marraskuussa asiaa tiedustellessaan maahantuoja lupasi marraskuussa tavaraa heti helmi/maaliskuussa. Tilasin tästä syystä omani Varuste.net'istä, jossa oli silloin yksi reppu hyllyssä.

Ei kommentteja: