sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Haukipudashiihto 2013 kuntosarja "35 km"

Jäi kamera himaan, vaikka tänään laturetkeillessä olisi ollut vaikka aikaa kuvaillakin. Mutta pistän sitten kuvan osallistumismitalista:
Sunnuntain epistola oli siis vetää reilu kolmekymmentä kilometriä vapaan tyyppistä hiitoa muistuttavaa liikehdintää varsin makiassa kevättalvisessa kelissä: pari astetta pakkasta ja lähdön puolilta päivin koittaessa aurinko valaisi kauniisti normaalisti harmaan viikonlopun.


Hiihto... no, se oli tasaista puurtamista semmosella "ihan jees" fiiliksellä. Suurempia tunnekuohuja ei tähän päivään mahtunut. Lähtö meni varoessa ettei kukaan kämmellä sauvojani poikki. Yllättävänkin pian ryhmityin sopivaa vauhtia hiihtävään letkaan ja enempiä ohittelematta sivakoin ensimmäisen reilun puoli tuntia kunnes lyhyemmän matkan hiihtäjät suksivat omille teilleen jaloista pyörimästä :P

Sitten alkoikin varsinaisesti hommat. Virpiniemi on tutun paha tämmöselle tasamaan kasvatille, mutta eipä sielläkään mikään enää pääse yllättämään - tai sitten läskiä on palanut sen verran kehosta pois, että mäet nousee kohtuu leppoisasti. Muutaman isännän ohittelin aina silloin tällöin, mutta enimmäkseen hengailin ihan omiani ja ajatukset taisi itseasiassa olla viikon päässä ja maali ei sijainutkaan enää Vesi-Jatulissa vaan Las Canteras beach'hilla...

Tasaisen läpsyttelyn menin sitten rikkomaan ihan oma-aloitteellisesti kilometri, pari ennen maalia ohittamalla pari henkeä ja läpsyttelemällä samaa tahtia muutaman kymmenen metrin päässä sivakoineet sällit kiinni. No, heistä en sitten enää ennen maalilinjaa päässytkään ohi.

Elikkä tommonen enempi fiilistelyhiihto, mutta eipä aika kuitenkaan viime vuodesta heikentynyt kuin minuutin. Aika hyvin ottaen huomioon tämän talven treenit, 110 km, viime talvena kuitenkin suksin kohtuu huolella viikot. Tulipa tutut hiihtomiehet moikattua taas.

Data

Sen verran hiihto jos eilinen juoksukin painoi kropassa, että illan puolentoista tunnin uimakoulu muistutti enempi henkiinjäämistaistelua. Sori treenikamuille, et kelluin siellä altaan tukkeena.

Ei kommentteja: