perjantai 19. huhtikuuta 2013

Neljä viikkoa NUTS Karhunkierrokseen

Kevät etenee, ja kalenteria vilkaistessani huomasin NUTS:in (Northern Ultra Trail Service) järjestämän "virkistysretken" lähestyvän. 80 kilometriä juoksupatikointia keväisen raikkaassa kuusamolaisluonnossa! Voitko vastustaa kiusausta?

Osaltani on vielä hivenen auki, osallistunko tapahtumaan juoksijana vai talkoolaisena: seuraavana viikonloppuna on Oulussa Terwahölkkä, missä voin yrittää päivittää maratontulosta vuodelta 2007 tähän päivään. Mutta toisaalta rento maastoretki houkuttaa ja koukuttaa.

Reitti kulkee Hautajärven luontotalolta Rukatunturin huipulle. Järjestäjille voi jättää kaksi varustekassia huoltopaikoille kuljetettavaksi: 27 km kohdalle Oulangan luontokeskukseen sekä 58 km Juuman kylään. Ja kyllä, kello juoksee koko ajan, aikaraja suoritukselle on 16 tuntia.

Myöhäinen kevät voi tuoda omat mielenkiintoiset elementtinsä tähän seikkailuun, joten en voi suositella tätä reissua kaikkein mukavuudenhaluisimmille asfalttimaratoonareille. Sen sijaan, jos haluat koetella rajojasi ja valmistaudut vaikkapa syksyn Vaarojen maratonin ultramatkalle, tässä on sinulle loistava kevään kuntokontrolli :)

NUTS:in yhteistyökumppanina järjestelyissä toimii Kuusamon Erä-Veikot ja GPS seurannassa Trackers. Mukana NUTS:in menossa myös Haglöfs ja Shelby.

Lisätiedot, ilmoittautuminen
NUTS Facebookissa
www.luontoon.fi/karhunkierros

Ei kommentteja: