maanantai 1. huhtikuuta 2013

Vuokatti hiihto ja Pääsiäinen pakettiin

Lankalauantain pääsiäiskokko hiipuu Lammassaaressa
Aurinko paistaa niin kauniisti keväthangilla, että vähäiset vapaahetket tekee mieli ulkoilla eikä niinkään puuhastella koneen ääressä, esimerkiksi blogia päivitellessä. Mutta rustaampas kuitenkin muutaman rivin niputtaen viimeaikojen tekemiset samaan postaukseen.

Nelisen viikkoa olen ottanut iisisti. Ensimmäinen viikko TGC:n jälkeen meni täysin nollilla ulkoilun rajoittuessa kylmään talkoopäivään Tervahiihdon liikenteenohjaajana Sanginjoentien ylityspaikalla. Sittemmin olen saanut raahattua ruhoni ensin viikottain spinninkiin ja pari viikkoa kestäneen ihon uusintaoperaation (TGC:n kaatumisessa auennut polvi) jälkeen uimaan. 

Nyt on jo useampi hölkkälenkkikin takana - juokseminen tuntuu raskaalta ja pahalta, mutta jospa se siitä alkaisi taas taipumaan. Viikko sitten kipaisin myös Vuokatti hiihdossa tyyppien kanssa retkeilemässä

Vuokatti hiihto 23.3.2013

Kamera oli reissussa mukana, mutta unohtui Jaskan autolle lähtiessämme lähtöalueelle marssimaan. Tällä kertaa kun olisi ollut aikaa kuvaillakin...

Lauantaiaamu käynnistyi huomattavasti aikaisemmin kuin arkiaamut viime aikoina. Kuuden aikoihin aloin pakkaamaan ja kokkaamaan tukevaa aamiaista, ja Jaska tuli poimimaan puoli kahdeksan aikaan kyytiin. Jollain kumman konstilla hän oli saanut puhuttua minut mukaan suksimaan Vuokatti hiihdon 60 kilometriä vapaalla.

Hyvänäkään talvena en ole mikään hiihtäjä-ässä, mutta tällä kertaa odotukset päivän suhteen olivat varsin alhaiset: talven hiihtokilsat käytännössä olemattomat  reilut 150 kilometriä ja TGC:n jälkeen olin lähinnä makoillut sohvalla. Ajattelinkin hiihtää yläasteen aikaisten luokkakavereiden muodostamassa ryhmässä. No, reilut viisi kilometriä meninkin tässä porukassa - sitten alkoi vaikuttaa siltä että Ville tekee kohta irtioton, joten päätin nykäistä oman ennakoivan vastaiskun :D

Näin alkoi nelisenkymmentä kilometriä kestänyt "ohituskaistalla" hiihtelyjakso. Olimme alkuvitosen jälkeen varsin perällä hiihtolössistä ja seuraavat parikymmentä kilometriä olivat jatkuvaa seuraavan porukan kiinnihiihtoa ja sopivassa maastokohdassa ohi suksimista.

Matkavauhtini oli periaatteessa leppoisaa matkahiihtelyä ja ohitustilanteissa kropasta rävähti lisää kierroksia nätisti. Käytännössä matkavauhdin sykkeet olivat tolkuttoman korkealla ja ohitusten sykkeitä en halua etes tietää... mutta varmaan pumppu oli vain hyvin levännyt ja kierrosherkällä tuulella.

Vuokatin vaaratkin kellistyivät loppupeleissä ihan nätisti. Mittariin kertyi noin 56 kilometriä leppoista hiihtoa, katsotaan sitten joskus ehkä kovemmalla yrityksellä näitä hiihtokuvioita.

Data

Pääsiäinen

Neljä päivää aikaa rikkoa ittensä. Noniin, aloitinkin homman mallikkaasti heti Kiirastorstai-iltana menemällä Voimalan sulkeisiin, eli kuntopiiritreeni pitkästä aikaa. En ole käynyt TGC:n jälkeen tri-seuran prässissä, joten jaksaminen oli täysi arvoitus. En jaksanut, sain itteni tolkuttoman kipeäksi. No, levätään pääsiäisen jälkeen...

Pitkäperjantai alkoi kotoilun parissa. Pitkästä aikaa paahdoin mysliä: liminkalaista luomukaurahiutaleita litra, kourallinen, pari murskattuja pähkinöitä sekä kourallinen siemeniä. Kattilaan rypsiöljyä ja paavolalaista hunajaa, kuumennus ja viljat & pähkinät liemeen sekaisin. Lopuksi hoito uunipellille 175 asteeseen paahtumaan väriä pintaan. Kelpais hipstereilleki.
Ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen kotoilukuva: itsepaahdettua pähkinämysliä
Kotoilutuokion jälkeen Auran majalle hiihtämään vajaa 25 kilometriä ja pieni munkkikaakaovälipala. Ja tankkauksen jälkeen ulkoilut jatkuivat Voimalan jengin kera Ruskotunturia ylösalas hölkkäillen.
Toimintasali Voimalan mäkitreenit Ruskotunturilla
Lankalauantai menikin lepäilyn parissa, mitä nyt Lammassaaressa pääsiäiskokkoa katsomassa kävästessäni koukkasin samalla Raatin uimahallissa uimassa.

Varsinainen liikunnallinen ohjelma jatkui sunnuntaina Tommin opastaman reilun parinkymmenen kilsan polku/moottorikelkkauralenkin muodossa.
Tommilla alkaa treenit ameriikan kisaan olla kasassa
Meikä meren jäällä
Toisena pääsiäispäivänä maanantaina oliki aika palata 44 kilometrin hiihtolenkin muodossa Auran majan munkeille... paitsi että munkit olivat loppuunmyyty ja söin omenapiirakkaa.

"Kisakalenteri" täydentyy

Pääsiäisviikon suurin saavutus on, että tuikkasin ilmoittautumisen Nuuksio Classic -maastomaratonille. Elikkäs tällä hetkellä kesän ohjelma näyttää tältä:


Oheen sitten mahdollisesti muita skaboja treenimielessä. Täällä Oulussa on 25.5. SVU:n SM-maraton Terwamaratonin yhteydessä. Parin seuraavan viikon kuluessa täytyy keskustella ihan itteni kanssa, olenko alle 3:20 kunnossa edes teoriassa, vai juoksenko ehkä puolimaratonin. Kaikkea muutakin hubailua kyllä kevääseen on tarjolla, ja kolmen kuukauden treenikausi heinäkuuta silmällä pitäen toimisi myös.

Ei kommentteja: