keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Tri-treeniviikonloppua ja jäätikköharjoittelua

Viime ajat ovat pitäneet sen verran haipakkaa, että männä viikonloppuakin ehtii muistelemaan heti keskiviikkona. Ohjelmassa oli Oulu Triathlon & Cycling'in tri-treeniviikonloppu. Ja lauantai-iltana "rentouduin" vielä Nuts-jäbien kanssa Köykkyrissä kesän varalle treenaten.

Kisanomaista ahtautta
Lauantai käynnistyi OTC:n uintivuoron yhteydessä Veeran vetämällä uintitekniikalla ja siinä yhteydessä osallistujien uintia videoiden. Altaasta hyppäsimme sujuvasti neuvottelutilan puolelle tuijottamaan video-otoksia. Sekä itse kuvauksessa, että kuvausten tarkastelussa oli havaittavissa pientä toteutuksen kehittämispainetta, josta torvi kuvaaja ottanee opiksi (peilissä kyllä tuijottaa sen verran samiat silmät et tuskin oppi uppoaa).

Välissä oli pari tuntia taukoa, joka minulla hurahti vauhilla seuran kisa-asuja niputtaen ja sittemmin hallilla noutajille jakaen. Ajauduin vuodenvaihteessa seuran hallitukseen, ja erilaisia nakkeja on sittemmin tarjoiltu voimavarojen puitteissa nautittavaksi...

Iltapäivä harjoittelun perusteiden luentoa seuraten ja sitten olikin taas ruumiin kurittamisen paikka: lämmittelyhölkkää ja jäähallille tekemään erilaisia juoksutekniikkaharjoitteita (Ouluhallissa oli jokin turnaus, joten se oli poissa käytöstä).

Kuuden aikoihin OTC-hommat pakettiin, vähän välipalaa ja Nuts-treeneihin Köykkyriin. Pojilla on taas ihmevirityksiä mielessä kesäksi, ja kovasti ovat väittävinään minunkin sitoutuneen niihin. Ihmetyyppejä. Puhelimessa illan kuvioita tiedustellessani Eppu höpötteli "mullaki on selkä jumissa hölkkäillään vähän aikaa pyöräteillä". 45 minuuttia moottorikelkkauraa mentyämme aloin epäilemään pojan taas puhuneen palturia. No kyllä sitä pyörätietä taas puolentoista tunnin rämpimisen jälkeen löytyi.
Ku mies vanhenee tarvii liukuesteet
Joo joo on hieno köysi. Viluttaa ja ...
Epun mukaan tällä(kään) kuvalla ei lohkea
Tällä naamalla todistettavasti on
Iltakympin aikaan himaan ja toviksi peiton alle imeen peukkua.

Sunnuntaiaamuna ysiltä olin taas tikkana jäähallin katon alla. Oli alkamassa pyörä/juoksu -yhdistelmäharjoitus ja meillä pyörärajoitteisilla juoksutreeni. Tai enhän nyt suoranaisesti ole pyörärajoitteinen, mut lainasin harjoitusvastuksen enempi tarvitsevalle - enhän ko. kamppeella ole kuluneelle talvelle ajanut hetkeäkään.
Kummia tyyppejä, paikallaan polkevat
Teemana oli siis erimittaiset ja -tehoiset vedot pyörällä/juosten. Jäähallin käytävä tarjoaa ihan hyvät puitteet ko. hommaan, ja meidän porukka ei suinkaan ollut ainoana juoksua treenaamassa paikalla. Lopuksi vielä juoksutekniikan videointia. Hyvän lämmittelyn jälkeenkin oli kuulemma jäykän näköistä. Kumma homma - tai sit Veera vaan kiusottelee.

Iltapäivästä vielä luento kisasuorituksen läpiviennistä ja lihashuoltoharjoitus. Sitten Joukopoika olikin valmista kamaan sohvalle makoilemaan... paitsi että puoli kasiksi piti siis sittenkin vääntäytyä vielä uimahallille uimakouluun. Toki aloitin viikonloppun perjantai-iltana uinnilla, joten tämä viikonloppu oli harvinaisen liikunnallinen.

Ei kommentteja: