sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Muhos-juoksu 21.4.2013

Tälle sunnuntaille oli tarjolla nyttemmin toista kertaa järjestetty Muhos-juoksu Laitasaaren koululla. Matkana oli meille aikuisille virallisesti mitattu 10 km; pätkä soratietä ja muuten pyörätietä kohti Oulua ja takaisin. Eipä muuta ku sitte sinne!

Aamu oli jotenkin hankala: valvoin elokuvaa katsellen liian myöhään ja yläkerran naapurin koiranpentu aloitti tauottoman räksytyksen kuuden aikoihin aamulla. Kun lopulta nousin ylös, muutama kahvikuppi ei piristänyt vaan kaikki oli hukassa, väärin ja nurinniskoin. Lähtö venyi, ja matkan varrella Raksilan marketin pankkiautomaatti ei halunnut antaa fyffeä. No naapurivärkki oli onneksi yhteistyökykyisempi.

Paikanpäälle kuitenkin ehdin ajoissa, sekä heittämään vajaan vartin lämmittelylenkin. Yhdytin lenkillä Raahesta paikalle matkanneen seurakaverin, joten startin odottelu meni kuulumisia vaihdellessa.

Keskipäivältä starttasi vajaat viisikymmentä hölkkääjää matkaan. Junnuilla matkana kaksi tai viisi kilsaa ja me loput hölkkäilimme kympin. Hetken aikaa askel rullasi mukavasti, mutta missään vaiheessa juoksu ei lähtenyt lentoon. Kadenssi oli laiska ja askel läpsähteli.

Kääntöpaikka tuli aikanaan vastaan. Hetken säikähdin kurvissa heittäväni jälleen lipat - aloitin eilen maantiepyöräilykauden ja hiekoitushiekat heitti fillarini kylelleen. Mutta nyt tossujen kanssa onnistuin kuitenkin pysymään pystyssä. Tyypit menivät menojaan ja itse haaveilin muutaman kilon laihdutuksesta sekä vauhdikkaista treeneistä.

Maaliin könysin ajassa 42:47. Ihan ok, 23 sekuntia ennätysestä. Tämä kun oli täysin treenin sisällä heitetty hölkkä. Ensi viikonloppuna sitten Illissä ehkä puolimaraton tai mahdollisesti kymppi.

Reitti oli ilmeisen nopea, M55 sarjassa tuli ennakkotiedon mukaan uusi SM ja ainakin seurakaveri paransi omaa ennätystään.

Paikanpäälle ajellessa ajattelin ilmoittautua kuntosarjaan, mut lipsautin kuitenkin M40 sarjakseni. Hyvä niin, palkintojenjaossa selvisi kuntosarjan olleen kaksi naista :)
Riitta ohitti hetki ennen kääntöpaikkaa, enkä pystynyt vastaamaan. Kuva Sanna Kallio-Kokko.

Näitten kollien perässä ei meikä pysy ku fillarilla

Naisten kärki, reilun minuutin mua nopeampia menijöitä joten pikku treeniä tarvii  "pyllypeesissä" pysymiseen :D

Ei kommentteja: