sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Syötteen "klusteri" 7.-8.9.2012


Teimme perjantai-lauantai TommiK:n kanssa varsin sähäkän pyörähdyksen Syötteellä. Perjantai-iltana hölkkäsimme valoja testaten parin tunnin lenkin, lauantaina siirryimme luontokeskukselle ja kansallispuiston maisemiin kolmen ja puolen tunnin lenkille.
Reissu oli teemaltaan Kolin Vaarojen maratonille valmistavaa harjoittelua. Olen jo parina vuotena, 2009 ja 2011, käynyt heittämässä keikan Toraslampi - Ahmakallio maastoissa, tällä kertaa Tommi tarjosi lisäksi perjantai-iltana Pytkyharjulta kierroksen.

Prologi

Perjantai-iltana Pytkyharjun mökille saapumisen jälkeen pikainen varustautuminen ja eiku hölkkäämään. Tommi siis tarjosi opaspalvelut. Alussa vielä illan hämyä riitti, mutta hämärän tullen pääsimme harjoittelemaan myös valopäähölkkää. Itsellä on käytössä vanha Petzl'in Myo XP valo, Tommilla testattavana tuore Petzl Nao -valaisin.

Tehollista hölkkää kertyi pari tuntia ja matkaa vajaa 17 km. Lämpötila oli lähtiessä jotain 9 astetta. Poutakeli, mutta jossain välissä maastoa oli jokin kuuro kastellut.

Polar-data, sisältää myös kartan!

Luontokeskus-Toraslampi-Ahmakallio

Välissä tusina tunteja saunomista, ruokaa, unta ja lisää ruokaa. Ja johan roikaleet olivatkin taas valmiina luontoon. Autolla luontokeskukselle ihmettelemään parveilevia sienestäjiä ja maastopyöräilijöitä. Hetken leikin myuös mielenipahoittajaa, kun huomasin jättäneeni gps-podin mökin pöydälle - mutta enhän ole insinööri, niin toivuin vastoinkäymisestä varsin vikkelään. Ja eiku mettään.

Reitti oli minun suosituksen mukainen, ensin vähän märkää ja tylsää reittiä Toraslammelle. Pieni ällistely- ja juttelutuokio parin maastopyöräilijän kanssa ja sitten Lomaojan kautta koukaten Ahmakalliolle.
Ohesa Tommi hetkeksi rauhoittui sen verran rauhallisesti etenemään, että pieni pätkä tarttui kameraankin. Normi matkavauhti olikin sellainen että kuvailuun ei ollut aikaa.

Ahmakalliolta sitten valuimme alas takaisin luontokeskukselle. Optimaalisesti ehimmekin pikkuisen ennen kolmea luontokeskuksen ravintolan puolelle osaltamme verottamaan seisovan pöydän tarjontaa - kyllä maistui!

Sunnuntain keli oli arskaa sinitaivaalta leppoisassa reilun kympppiasteen syyskelissä.

Ei kommentteja: