maanantai 3. lokakuuta 2011

Toipilasvuosi päättykööt, kohti 2012 haasteita

Päätavoite odottaa muutaman päivän päässä, mutta mieli askaroi jo menestyksekkäässä ensi vuodessa. Miksi, mistä ja minne?


Löytyipä tällainen muinainen blogi, johon on tullut takavuosina muutama juttu kirjoitettua. Vanhassa vara parempi, vähän siivosin tyhjänpäiväisyyksiä ja eikun uutta juttua tulille. Blogin tarkoitus on jäsentää ajatuksia ja motivoida itseä. Yhtä hyvin voisin kirjoittaa jorinani ruutupaperille ja heittää roskiin saman tien, mutta haen kuitenkin sosiaalisen paineen hyötyjä julkaisemalla tekstit.

Viime vuosi oli rankka, ja käytännössä liikunnan osalta päättyi heinä/elokuun vaihteessa selkävaivoihin, jotka todenteolla kaatoi elokuun puolivälissä miehen sänkyyn muutamaksi päiväksi. Työterveyden sopimukseen ei kuulunut magneettikuvat, ja julkinen terveydenhoito rullasi sen verran hitaasti että pääsin OYS:in kuviin vasta marraskuun lopussa.

Olin jo tervehtynyt varsin toimintakykyiseksi ja osallistunut mm. Vaarojen maratonin yhdelle kierrokselle, kun joulukuun puolella kävin lääkärin pakeilla. Refleksit ja muut toiminnot kavalsivat lääkärille, että olen kuitenkin kuvien mies - kuulemma hän oli odottanut vaivaista joka viedään päivystyspotilaana leikkaussaliin.

Näistä lähtökohdista aloin viime joulukuussa kohentamaan varovasti kuntoa, ja vuodenvaihteen jälkeen enempi treenailemaan. Koko ensimmäisen vuosipuoliskon tunsin voimattomuutta kropassa, mutta nyt syksyn tullen usko parempaan alkaa palautumaan, täytyy toivoa että suuria takapakkeja ei tule.

Tavoitteita 2012
  • Painon pudotus noin 76 kiloon; tällä hetkellä n. 80
  • Joroisten Finntriathlon alle viiteen tuntiin; 2011 5:27:46. Tavoite voi olla kova, alle 5:15 on realistisempi, mutta eihän harppauksia yltiörealismilla saavuta...
  • Täyden matkan läpäisy, jos sellainen Suomessa järjestetään
Nämä asetetaan nyt, muutama päivä ennen tämän vuoden "pääkisaa", Vaarojen maratonin tuplamatkaa. Katsotaanpa, joko lauantai-iltana ajatukset ovat muuttuneet, ja keskityn piereskelemään sohvalla keskikehoa rakentaen.

Ei kommentteja: